اعتقاد به ولایت فقیه

س: آیا اعتقاد به اصل ولایت فقیه از جهت مفهوم و مصداق یک امر عقلى است یا شرعى؟

ج: ولایت فقیه که عبارت است از حکومت فقیه عادل و دین‌شناس حکم شرعى تعبدى است که مورد تأیید عقل نیز مى‌باشد، و در تعیین مصداق آن روش عقلائى وجود دارد که در قانون اساسى جمهورى اسلامى ایران بیان شده است.امام خمینی

 حکم شرعى در صورتى که ولى امر مسلمین بر خلاف آنها حکم نماید

س: آیا احکام شرعى در صورتى که ولى امر مسلمین به دلیل مصالح عمومى مسلمانان، بر خلاف آنها حکم نماید، قابل تغییر و تعطیل است؟

ج: موارد این مسأله مختلف است.

 رسانه‌هاى گروهى و ولایت فقیه

س: آیا رسانه‌هاى گروهى در نظام حکومت اسلامى باید تحت نظارت ولى فقیه یا حوزه‌هاى علمیه و یا نهاد دیگرى باشند؟

ج: اداره رسانه‌هاى گروهى باید تحت امر و اشراف ولى امر مسلمین باشد و در جهت خدمت به اسلام و مسلمین و نشر معارف ارزشمند الهى به کار گمارده شود، و نیز در جهت پیشرفت فکرى جامعه اسلامى و حل مشکلات آن و اتحاد مسلمانان و گسترش اخوت و برادرى در میان مسلمین و امثال این گونه امور از آن استفاده شود.

 کسى که اعتقاد به ولایت مطلقه فقیه ندارد

س: آیا کسى که اعتقاد به ولایت مطلقه فقیه ندارد، مسلمان حقیقى محسوب مى‌شود؟

ج: عدم اعتقاد به ولایت مطلقه فقیه، اعم از این که بر اثر اجتهاد باشد یا تقلید، در عصر غیبت حضرت حجت «ارواحنا فداه» موجب ارتداد و خروج از دین اسلام نمى‌شود.

آیا ولى فقیه ولایت تکوینى دارد

س: آیا ولى فقیه ولایت تکوینى دارد که بر اساس آن بتواند احکام دینى را به هر دلیلى مانند مصلحت عمومى، نسخ نماید؟

ج: بعد از وفات پیامبر اکرم «صلى اللّه علیه و آله» امکان نسخ احکام دین اسلام وجود ندارد، و تغییر موضوع یا پیدایش حالت ضرورت و اضطرار یا وجود مانع موقتى براى اجراى حکم، نسخ محسوب نمى‌شود، و ولایت تکوینى، اختصاص به معصومین «علیهم السلام» دارد.

ولایت فقیه و امور حسبیه

س: وظیفه ما در برابر کسانى که اعتقادى به ولایت فقیه جز در امور حسبیه ندارند، با توجه به این که بعضى از نمایندگان آنان این دیدگاه را ترویج مى‌کنند، چیست؟

ج: ولایت فقیه در رهبرى جامعه اسلامى و اداره امور اجتماعى ملت اسلامى در‌

هر عصر و زمان از ارکان مذهب حقّه اثنى عشرى است که ریشه در اصل امامت دارد، اگر کسى به نظر خود بر اساس استدلال و برهان به عدم لزوم اعتقاد به آن رسیده باشد، معذور است، ولى ترویج اختلاف و تفرقه بین مسلمانان براى او جایز نیست.1

-------------------------------------------------------

1. توضیح المسائل (محشى - امام خمینى)، ج‌1، ص: 35- 36‌



نظر

لینک ثابت - نوشته شده توسط سید در جمعه 90 بهمن 28 ساعت ساعت 10:10 عصر