رمضان ماه توبه و انابه

ماه رمضان

اینکه ما از جهنّم به بهشت برویم، دست خود ما است؛ در همین‌جـا تحقـق پیــدا می‌کند و صورت عینـى و باطنـى و واقعـى آن در آن نشئه دیـده می‌شـود. مـا می‌توانیـم ایـن سفـر را، این سِیر از دوزخ بدکردارى، دوزخ بـددلى، دوزخ بـدانـدیشى، از ایـن دوزخ کـه مـال ایـن دنیـا است را بـه بهـشت نیـک‌کـردارى، بـه بهشت نیـک‌انـدیشى و نیــک‌رفتـارى و نیـک‌خویى انجـام بدهیـم؛ اسم این حـرکت «انابـه» است، «توبـه» است. لـذا در دعـا وارد شـده است: وَ هـذا شَهـرُ اِلانابَةِ وَ هـذا شَهـرُ التَّـوبَـة» بـا انابه، با توبـه، عِتـق از نار و فوز به جنّـت حاصـل خواهـد شد.

بیانات در دیدار مسئولان نظام  1393/04/16



نظر بدهید

لینک ثابت - نوشته شده توسط سید در سه شنبه 95 خرداد 18 ساعت ساعت 3:0 عصر

برچسب ها: ماه رمضان


شهر امامان در شرف گذشتن

شعبان رمضان

اکنون در آستانه شهر‌الله و مقام ضیافت‌الله هستیم و من خود اقرار دارم که لایق این ضیافت نیستم. شهر شعبان‌المعظم که شهر امامان است در شرف گذشتن و ما خود را نتوانستیم مهیا کنیم برای شهر‌الله. دعاها را گاهی با لقلقه لسان خواندم و از آنها چیزی حاصل نشد در این آخر شهر عرض می‌کنم اَللهُمَ اِنْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنا فِیما مَضی مِنْ شَعبانَ فَاغْفِرلَنا فِیما بَقِی مِنه از رحمت حق تعالی مایوس نیستم و مباش در دنیا [مباد] روزی که گناهان به آنجا رسد که از رحمت حق مایوس شویم.

صحیفه امام، ج 20، ص253، اردیبهشت 66



نظر بدهید

لینک ثابت - نوشته شده توسط سید در دوشنبه 95 خرداد 17 ساعت ساعت 12:44 عصر

برچسب ها: ماه رمضان


امنیت نعمت بزرگ خدا

تفسیر سوره قریش

امنیـت، شعـار و وظیفـه‌ی اصلـی و اساسـی شماست و برای زندگی مردم و یک جامعه، گاهی از نان شب واجب‌تر و مهمتر است. خداوند متعال در قرآن کریم در مقام ذکر نعمتـهای بزرگ خود به جامعه، می‌فرماید: «الّذی اطعمهم من جوع و امنهم من خوف»؛ یعنی گرسنگی و ناامنی در مقابل امنیت و راحتی و رفاه قرار دارد؛ اینها دو عنصر مقابل و مهمند.

بیانات رهبری در دانشگاه علوم انتظامی 1383/07/15



نظر بدهید

لینک ثابت - نوشته شده توسط سید در یکشنبه 95 خرداد 16 ساعت ساعت 7:0 عصر

برچسب ها: تفسیر، قرآن


ستاره های درخشان

قیام 15 خرداد

در پانزده خرداد سال چهل‌ودو هم مردم ورامین نشان دادند که در راه حقیقت و دفاع از حقّ و اسلام ایستاده‌اند؛ حتّی به قیمت جانشان. ورامینیها در حرم مطهّر حضرت جعفربن‌موسی‌ سوگند یاد کردند و به سمت تهران راه افتادند و در میانه راه در مواجهه با شدّت عمل و خشونت رژیم سفّاک پهلوی، خون پاکشان در همین منطقه باقرآباد و قرچک بر زمین ریخت و مظلومانه جان دادند. آن روز هیچ‌کس گمان نمی‌کرد روزی خواهد رسید که این شهدای مظلوم و گمنام، مثل ستاره‌های درخشان، نه فقط در آسمان ورامین، بلکه در آسمان ایران اسلامی خواهند درخشید. آنها در مظلومیت جان دادند و خدا به مظلومیت و غربت آنها برکت داد و مجاهدت آنها در پی خود مجاهدتهای دیگری را به‌وجود آورد و حرکت حق، هر روز قویتر و ستبرتر شد.

بیانات رهبری در دیدار مردم ورامین‌  1382/03/22



نظر بدهید

لینک ثابت - نوشته شده توسط سید در شنبه 95 خرداد 15 ساعت ساعت 6:20 عصر

برچسب ها: انفلاب اسلامی، قیام پانزده خرداد


سلام بر ولادت و مرگ و حیات دوباره اش

14 خرداد

حرکت و سکوت و سخـــــن و مبارزات و دیگر خصوصیات امام، در خدمت اهداف انقلاب بود. فقدان او که ضایعه‌یی غیرقابل مقایسه با هر ضایعه‌ی دیگر است، با تفضلات الهی انقلاب و ملت را به پیش می‌برد. برکت بزرگی نصیب نظام ما شده است؛ «و جعلنی مبارکا این ما کنت»، «و سلام علیه یوم ولد و یوم یموت و یوم یبعث حیّا». سلام بر ولادت و مرگ و حیات دوباره‌اش. واقعاً همه‌ی خصوصیات او، مشمول و منشأ سلام و برکت الهی است.

بیانات رهبری در تاریخ 1368/03/19



نظر بدهید

لینک ثابت - نوشته شده توسط سید در پنج شنبه 95 خرداد 13 ساعت ساعت 11:51 عصر

برچسب ها: رحلت امام خمینی


لزوم مرزبندی با دشمن

تفسیر سوره کافرون

وظیفه‌ای که همیشه باید مورد نظرمان باشد بخصوص امروز، وظیفه‌ی مرزبندی صحیح و صریح با جبهه‌ی دشمن است ... مرزبندی به معنای این نیست که ما رابطه‌مان را قطع بکنیم؛ توجه بکنید، مغالطه نکنند که شما می‌گویید ما با همه‌ی دنیا دشمنیم؛ نه، مرزبندی کنید، مرزها مخلوط [نشود] ... معنای مرزبندی این است که مشخص باشد ما چه کسی هستیم، شما چه کسی هستید. من گمان می‌کنم سوره‌ی مبارکه‌ی «قل یا ایها الکافرون» همین مرزبندی را بیان می‌کند: لا اَعبُدُ ماتَعبُدون، و لا اَنتُم عابِدُونَ مااَعبُد؛ یعنی مرز مشخص باشد، مرز مخلوط نشود. کسانی که سعی می‌کنند این مرز را کمرنگ کنند یا محو کنند یا از بین ببرند، اینها خدمت نمی‌کنند به مردم، اینها خدمت نمی‌کنند به کشور؛ چه مرزهای دینی و عقیدتی، چه مرزهای سیاسی. استقلال، مرزی است برای کشور؛ این کسانی که سعی می‌کنند اهمیت استقلال یک ملت را - به‌عنوان جهانی شدن و حل شدن و منطبق شدن با جامعه‌ی جهانی - از بین ببرند و کمرنگ کنند، مقاله می‌نویسند، حرف می‌زنند، اینها هیچ خدمتی نمی‌کنند به این کشور.

بیانات رهبری در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری 1392/12/15



نظر بدهید

لینک ثابت - نوشته شده توسط سید در چهارشنبه 95 خرداد 12 ساعت ساعت 10:23 عصر

برچسب ها: تفسیر، قرآن


کوتاه نیامدن جمهوری اسلامی در مقابل باطل

تفسیر سوره کافرون

امروز، به فضل پروردگار، جمهوری اسلامی با شجاعت و بدون سرِ سوزن ترس و تردیدی، در این راه و برای این هدف ایستاده است تا باطل را افشا کند. البته ما نمی‌خواهیم دنیا و نیروهای گوناگون دنیا را به مبارزه‌ی رویارویِ نظامی دعوت کنیم. این بحث که «ما دفاع خواهیم کرد و بر دهن هر متجاوزی خواهیم زد»، بحث دیگری است که در جای خود محفوظ است. ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی، به هیچ‌وجه مبارزه‌جوییِ نظامی نمی‌کند؛ اما حقیقت را افشا و روشن خواهد کرد و بر حقیقت پای خواهد فشرد و در مقابل باطل، کوتاه نخواهد آمد. «لا اعبد ما تعبدون. و لا انتم عابدون ما اعبد» تا شما هستید، تا این مبانی را دارید و تا از آن خاستگاه حرکت می‌کنید، حرف ما را قبول نخواهید کرد. ممکن نیست که جبهه‌ی باطل، حرف حق را قبول کند. «و لا انا عابد ما عبدتم» من هم به طرف شما گرایش پیدا نمی‌کنم. این، حرف جمهوری اسلامی است. بعضی خیال می‌کنند که سوره‌ی مبارکه‌ی «قل یا ایّها الکافرون» سوره‌ی صلح است، در حالی‌که سوره‌ی جنگ و صف‌بندی و جدا شدن راههاست. امروز، چه بخواهید و چه نخواهید، دنیا می‌داند که دو جناح وجود دارد.

بیانات رهبری در دانشگاه امام حسین 1374/08/17



نظر بدهید

لینک ثابت - نوشته شده توسط سید در سه شنبه 95 خرداد 11 ساعت ساعت 11:8 عصر

برچسب ها: تفسیر، قرآن


وظیفه شکر بعد از رسیدن هر نصرت الهی

تفسیر سوره نصر

بعد از هر نصرتی که خدای متعال به انسان می‌دهد، انسان موظف است خدای متعال را شکر و سپاس بگوید. بعد از آنکه خدای متعال به ما در یک عرصه‌ای یک موفقیتی را ارزانی داشت، موظفیم تضرع و توسل و توجه خودمان را افزایش دهیم؛ این وظیفه‌ی ما است. فرمود: «اذا جاء نصرالله و الفتح. و رأیت النّاس یدخلون فی دین الله افواجا. فسبّح بحمد ربّک و استغفره انّه کان توّابا». نصرت، تفضل الهی است؛ باید ما را به خدای متعال نزدیک کند، رابطه‌ی ما را با خدا احیاء کند، تضـرع ما را پیش خـدای متعال افزایـش دهـد. خـدا را شکر می‌کنیـم؛ بحمـدالله نصرتهـای الهــی پی‌درپی شامـل حـال ایـن مردم بـوده است.

بیانات رهبری در دیدار مسئولان نظام‌ 1392/04/30



نظر بدهید

لینک ثابت - نوشته شده توسط سید در دوشنبه 95 خرداد 10 ساعت ساعت 10:21 عصر

برچسب ها: تفسیر، قرآن


لزوم مراقبت بر یاد خدا در لحظه پیروزی و قدرت

پیروزی و یاد خدا

قرآن در سوره‌ی کوتاه «نصر»، خطاب به پیغمبر صلوات‌اللَّه‌علیه می‌فرماید: «بسم‌اللَّه‌الرّحمن‌الرّحیم. اذا جاء نصراللَّه و الفتح و رأیت النّاس یدخلون فی دین اللَّه افواجا». این، اوج قدرت یک نبی است که خدا به او فتح و نصرت بدهد و مردم، گروه گروه در دین او وارد شوند. این‌جا، جایی است که انسان باید مواظب خود باشد. لذا می‌افزاید: «فسبّح بحمد ربک و استغفره انّه کان توّابا». در همان لحظه‌ی پیروزی به یاد خدا باش ... که رویکرد این همه توفیقْ نه کار تو، که کار خداست.  یک ملت، یک رهبری حکیمانه و الهی مثل نبیّ‌اکرم صلّی‌اللَّه‌علیه‌وآله‌وسلّم در چنین جاهایی مواظب است که امّت، راه خود را گم نکند. تقوا این‌جاست که به داد یک ملت می‌رسد. اگر ملتی با تقوا بود، راه پیشرفت، راه ایمان و راه بندگی خدا را ادامه خواهد داد. اگر ملتها تقوا نداشته باشند، همان بلایی بر سرشان خواهد آمد که ملتهای مقتدر دنیا در جای جای تاریخ به آن دچار شده‌اند. آنها دچار غرور، دچار استکبار، دچار ظلم، دچار بدرفتاری و دچار انحراف شدند. مردم را منحرف کردند؛ دنیا را خراب و فاسد کردند و آخر هم خودشان سرنگون شدند.

بیانات رهبری در خطبه‌های نمازجمعه 1372/11/29



نظر بدهید

لینک ثابت - نوشته شده توسط سید در یکشنبه 95 خرداد 9 ساعت ساعت 10:54 عصر

برچسب ها: تفسیر، قرآن


اقامه دین الهی اولین شاخصه حکومت علوی

حکومت اسلامی

در وسط جنگ - آنهایی که در دوران دفاع هشت ساله، در میدان بودند می‌فهمند من چه می‌گویم - در آن بحبوحه‌ی رزم ... یک نفر نزد امیرالمؤمنین آمد و مسأله‌ای راجع به توحید پرسید. گفت در «قل هواللَّه احد» این کلمه‌ی «احد» یعنی چه؟ حالا این یک مسأله‌ی اصلی هم نیست. از اصل وجود خدا سؤال نکرد؛ یک مسأله‌ی فرعی را سؤال کرد. دوروبریهای امیرالمؤمنین آمدند جلو که مرد حسابی، حالا وقت این سؤالهاست!؟ حضرت فرمود: «نه؛ بگذارید جوابش را بدهم. ما برای همین می‌جنگیم.» یعنی جنگِ امیرالمؤمنین، سیاستِ امیرالمؤمنین، جبهه‌بندیِ امیرالمؤمنین، خون دلهای امیرالمؤمنین و همه‌ی خطوط اصلی‌ای که در حکومت خود انتخاب می‌کند، برای این است که دین خدا اقامه شود. این یک شاخصه است. اگر در نظام اسلامی و در جمهوری اسلامی که به نام حکومت علوی خود را معرّفی می‌کند، اقامه‌ی دین خدا هدف نباشد؛ مردم به دین خدا عمل بکنند یا نکنند؛ اعتقاد داشته باشند یا نداشته باشند؛ اقامه‌ی حقّ الهی بشود یا نشود و بگوییم به ما چه ربطی دارد این حکومت علوی نیست. اقامه‌ی دین الهی، اوّلین شاخصه است.
بیانات رهبری در دیدار اقشار مختلف مردم
1381/06/30



نظر بدهید

لینک ثابت - نوشته شده توسط سید در شنبه 95 خرداد 8 ساعت ساعت 10:19 عصر

برچسب ها: قرآن، تفسیر، حکومت اسلامی


طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز